Dominicaanse stijl. 

Er wordt gedanst op enige afstand terwijl elkaars handen worden vastgehouden. Vaak worden er veel snelle tussenpasjes gezet. De bewegingen zijn doorgaans spontaan en aangepast aan het specifieke nummer. Draaien worden zelden gemaakt. Complexe combinaties van draaien (zoals bij salsa) worden nooit gemaakt. De laatste jaren heeft de Dominicaanse dansstijl zich gemengd met reggeaton invloeden. De Dominicaanse stijl is de meest geavanceerde en creatieve bachata dansstijl.

Urban Kiz  is een koppeldans afgeleid van Kizomba. De oorsprong is net als voor vele andere dansen begonnen toen het de grens van Angola over ging naar verschillende landen voornamelijk Portugal, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Spanje tussen 1980-2003. Het werd voor het eerst gepopulariseerd op sociale mediasites zoals YouTube en Vimeo. Urban  Kiz werd echter ergens tussen 2012 en 2014 in Parijs, Frankrijk opgericht. De dans ging nog steeds onder verschillende namen, zoals Kizomba 2.0, French Style Kizomba, New Style Kizomba, omdat er geen consensus werd bereikt over een definitieve naam. De dansstijl is beïnvloed door  Ghettozouk  en remixt met R&B, Rap, Dance en Hip Hop. De nieuw gecreëerde dans werd nog steeds verkocht als Kizomba, hoewel het volledig veranderde van Kizomba.  Na gevechten in 2015 werd de nieuwe naam Urban Kiz  gecreëerd en publiekelijk aangekondigd.  Hoewel er enige controverse is over de oorsprong van de stijl, wordt algemeen aanvaard dat het merk Urban  Kiz  in Parijs werd geïntroduceerd.

De Urban staat dus voor de RnB-gerelateerde muziek (Ghetto-Zouk) waarop gedanst werd en de Kiz  is er alleen om te laten zien dat het beïnvloed werd door Kizomba. Urban  Kiz  is niet de korte vorm voor Urban Kizomba, maar helaas misbruiken velen de  Kiz  om hem nog steeds als Kizomba te verkopen. Naarmate de muziek veranderde, maakten de dansers nieuwe interpretaties over hoe ze naar deze muziek moesten gaan. Het belangrijkste verschil met Urban  Kiz  is dat de dansers over het algemeen meer afstand tussen hen houden en vaak niet de borst-borst verbinding hebben zoals gebruikelijk is bij Kizomba. De benen zijn recht en de energie is anders met veel meer lichaamsspanning in Urban  Kiz. De gemaakte figuren vereisen vaak ook beweging langs rechte lijnen of alleen van richting veranderen onder loodrechte hoeken of omkeringsrichting.  Pivots en pirouettes van de dame komen ook vaker voor in Urban  Kiz  dan in Kizomba, hoewel ze wel in Kizomba en vooral in Semba voorkwamen (Kizomba was voornamelijk afgeleid van Semba-invloeden), maar niet zo veel, omdat het borst-borstframe het niet zoveel toestond. De Urban  Kiz-muziek  heeft veel dynamische tempowisselingen, met overgangen naar een langzamer tempo (brug in muziek), versnellingen en pauzes.   Contratempo’s  worden ook vaak uitgevoerd en bij voorkeur in synchronisatie met de Urban  Kiz en Ghetto-Zouk-beat. De Urban  Kiz  kenmerkt zich ook door dansen op een lijn en schijnbewegingen van de benen van mannen en de heupbewegingen of knallen van dames, vooral op tarraxinha-muziek. Kizomba is compleet anders omdat de Kizomba-muziek sneller is dan  Getto-Zouk en vraagt om continue beweging met minder pauzes, cirkelvormig en je danst meer geaard met zachte knieën. Maar Kizomba wordt ook gedanst op Ghetto-Zouk, maar anders dan door Urban  Kiz  dansers.

Spring je fit met Kangoo Jumps! 

kangooflyer page 001

Kangoo Jumps is er ook voor de kinderen: Jumping Kids!

Voor alle kinderen met minimaal schoenmaat 32

klik hier voor een filmpje !!

kids page 001

In de jaren ’90 was naast de Antiliaanse Salsa stijl de Cubaanse heel populair. De laatste jaren is de Cubaanse Salsa weer helemaal in opkomst. Kenmerkend is het dansen in cirkels om elkaar heen zoals ook in Old School. In de Cubaanse stijl zie je ook de authentieke oorsprong van Salsa terug met haar Afrikaanse roots.

Rueda

Rueda de Casino, vaak afgekort als Rueda (=wiel), is een Cubaanse gezelschapsdans waarbij koppels synchroon in een cirkel dansen. Elke keer wissel je van partner vanuit de cirkel. Het wordt gedanst op levendige Salsamuziek en is een vermakelijk spektakel. Rueda dans je met minimaal 3 koppels. Hoe groter de groep, des te vermakelijker is het. De roeper geeft aan welke combinatie moet worden uitgevoerd, waarna in de meeste gevallen van partner wordt gewisseld. 

Dansen….., je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn wij gestart met de cursus Draag&Dans.
 
Het bij je dragen van je baby of jonge peuter in een draagdoek is al enige jaren een hype onder jonge ouders. Waarom dan ook niet op deze manier dansen met je kindje?
 
Enig onderzoek leerde dat er wel soortgelijke fitness-programma’s bestaan, maar echt dansen met je kindje voor je of achter op je rug kwam in Nederland nog niet in Nederland voor.
 
In de cursus Draag&Dans komen diverse dansstijlen aan bod, zoals Ballroom, Latin, Salsa, Swing en zelfs Hip Hop. De muziek en de choreografieën zijn uiteraard afgestemd op het dragen van je kind, maar biedt voldoende uitdaging. Tijdens het dansen kun je werken aan je conditie en tegelijkertijd genieten van je kind. Uiteraard staat gezelligheid centraal en kunnen ouders volop ervaringen met elkaar delen. 
  
Let op: voor het kunnen volgen van de lessen Draag&Dans heb je een eigen draagdoek of draagsysteem nodig.
aangepast

button inschrijven

  

button acties